Tips för att äta mer vegetariskt

Att äta en varierad och sund kost vet såklart alla kommer ge dig flera hälsofördelar, men det är såklart enklare sagt än gjort. Det är lätt att man hamnar i en cirkel med sin matlagning och ofta upprepar och äter samma rätter om och om igen. Om du lever på en diet som inkluderar mycket sås, kött och kaloririka tillbehör så kommer du att känna av detta.

Men med några små justeringar kommer du att kunna introducera mer vegetariska eller kanske också veganska rätter och äta mer näringsrikt och varierat. Med detta menar vi inte att du behöver exkludera allt kött du äter. Men att ha några växtbaserade dagar i veckan kommer att sänka ditt kolesterol och göra ditt välmående gott. Men vad ska man då tänka på om man vill äta mer vegetariskt?

Vilka är dina favoriträtter?

Utbudet av växtbaserade substitut är idag betydligt bättre än för bara några år sedan, vilket gör det väldigt enklare för dig som är nybörjare på vegetariska rätter att byta ut köttbiten mot en vegansk korv eller tofu. Genom att vispa ihop såsen med mandelmjölk istället för vanlig mjölk kan du också avlägsna mer laktos från din kost, vilket din mage kommer att må bra av.

Du kan också utveckla dina matlagningskunskaper genom att köpa till några fler köksmaskiner. En praktisk riskokare gör att du kan koka bönor, ris och linser till perfektion och en smidig vattenkokare kan användas för att korta ner koktiden på pasta eller nudlar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *