Testa nya sätt att laga mat

Visste du att en familj har i genomsnitt ungefär 10 recept som de varierar mellan? Om du tänker på hur många recept som finns är det inte alls många! Många vill inte testa nya recept för att de inte är bekväma med nya ingredienser, eller så beror på det på att de vill vara säkra på att maten de lagar uppskattas av dom som ska äta den.

Men det behöver inte vara jobbigt eller krångligt att testa nya maträtter. För du kan nämligen laga helt olika maträtter, men med samma ingredienser. Tänk att varje livsmedel är som vatten – vatten går ju båda att koka i en kastrull eller en snabb vattenkokare, att frysa till isbitar och att få kolsyrat med hjälp av en effektiv sodastream. Det finns många sätt att använda vatten, och precis på samma sätt finns det många sätt att använda andra livsmedel.

Koka, stek, grilla och fritera

Det finns olika sätt att tillaga både fisk, ris, potatis, kött, kyckling, grönsaker, såser och allt annat som kan ätas. Försök att gå utanför det typiska i att servera kokt potatis, stekt kött och råa eller ångade grönsaker. Testa att steka potatisen, tillaga köttet i ugnen och koka grönsakerna. Vad som händer kan du inte veta förens du har testat.

Vissa sätt att tillaga livsmedel är såklart bättre än andra, och alla kan inte heller tycka om allt. Men om du hela tiden bara äter pasta, köttfärs och ost på samma sätt kan du testa att göra en lasagne eller en pastagratäng. Det är din fantasi som sätter gränserna för vad du kan göra med ett livsmedel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *