Vilka veganostar är bäst?

Laktosfria alternativ blir allt populärare eftersom det inte bara är allergiker som undviker mjölkprodukter i dessa dagar. Någonting vi alla uppskattar däremot är så klart en god ost och även om det var ganska svårt att hitta en riktigt bra veganost för ett par år sedan har marknaden nu mycket att erbjuda. Om du är en ostälskare känner du kanske till det danska mejeriföretaget Emborg. De är kända för sina smakrika ostar världen över och nu har de gett sig in på veganmarknaden med en mumsig ost som smakar ungefär som gouda. Osten är skivad, lagomt salt och ganska neutral, såsom gouda eller hushållsost.

Ett annat populärt alternativ är Jezzlys veganost på block som man får skiva eller skära upp enligt eget behov. Även Violife erbjuder en veganost på block med neutral smak och bra konsistens. Smaken skiljer sig inte speciellt mycket mellan dessa tre alternativ, men de är goda och konsistensen är som sagt bra – även om den inte är lika krämig och porös som ostar vi är vana vid, vänjer man sig snabbt vi det något hårdare tuggmotståndet.

Vi vill också tipsa på Oatlys bredbara veganost “påMackan” som finns i tre olika smaker: tomat och basilika, neutral eller vitlök och gurka. Eftersom det är Oatly som ligger bakom denna ost är det havre som är den magiska ingrediensen. Bredbar ost är också ett utmärkt alternativ till margarin. Med en bredbar ost slipper man skära sig på osthyveln! Men om man skulle behöva en salva kan man alltid gå till Apoteas webbutik och köpa lokalbedövning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *