Ta reda på alla råvaror

Hur gör man egentligen för att ta reda på allt från en råvara? Till en viss del handlar det om kunskap. Använder man sig av exempelvis en purjolök så vet inte alla om att hela purjolöken med fördel kan användas, också den gröna delen. Roten på purjolöken kan man sätta i vatten och låta det börja växa ut rötter. Den går längre fram att plantera om man har möjlighet, och purjolöken kan på nytt användas.

Gör man något på vitkål kan ett vitkålshuvud vara väldigt stort och det är inte alltid som hela råvaran behöver användas. Hacka då ändå upp hela vitkålen och frys in det som blir över. Nästa gång det är dags att använda vitkål finns det färdighackat och klart i frysen.

Många råvaror och grönsaker går riktigt bra att frysa in utan att man har gjort något arbete alls på dom, andra behöver man förvälla för att det ska fungera. Oavsett finns det mycket kunskap att lära sig för den som vill och man kan hitta mycket information på internet och i olika forum. Prata också med nära och kära om saken, kanske det finns personer i din närhet som har bra tips du kan använda dig av längre fram.