Den mörkögda augustinatten närmar sig

Snart, snart, snart är det dags för den härligaste månaden av dem alla: augusti! Sommartemperaturen och de långa kvällarna dröjer sig kvar samtidigt som det finns en känsla av nystart i luften.
Och vad säger augusti mer än kräftor?! Inget, säger vi. Så givetvis ska du ordna kräftkalas. Det behöver inte vara en stor tillställning för att det ska bli gott och minnesvärt. En mindre skiva har ju fördelen av att vara lite mer intim, och inte att förglömma så går det fortare att röja efteråt. Fast fälla ihop konferensbord går ju på ett kick nästan oavsett hur många du behöver, förstås.

Maten

 

Ja, det här kanske känns som lite överflödigt, för det är ju givetvis kräftor du serverar. Har du gäster från Göteborg kan det dock vara värt att notera att de antagligen är vana vid havskräftor, och inte de små flodkräftorna.

För att alla ska bli mätta kan det vara smart att göra en ostpaj eller två. Smör och bröd är självskrivet, liksom en krispig sallad. Majonnäs eller aioli är också gott till.

Ett alternativ för den som inte gillar kräftor är kokta kronärtskockor. Det är ungefär lika pilligt att äta, och är dessutom veganskt om du behöver tänka på det.

Dekorationerna

 

Klassiska kräftlampor i papper är ju givet, liksom pappersdukar med kräftmotiv. Värmeljus i ljuslyktor ger mysbelysning när ätandet övergår i samkväm.

För den som är bekvämt lagd är papperstallrikar ett bra alternativ. Då är det bara att slänga nästan allt som står på bordet när alla är klara.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *