Resa och äta nyttigt

När man är ute på språng är det lätt hänt att kosten blir lidande. Att sköta sin egen kost är inte lika lätt alla gånger och man passar på att äta det som serveras. Besöker man en restaurang i centrala Stockholm brukar det gå och hitta nyttigare alternativ på menyn. Välj en sallad men be om att få eventuell dressing och sås på sidan om för att kunna reglera mängden själv.

Är man sugen på exempelvis kött eller fisk serveras det ofta stirps till. Ställer man frågan om det går att få extra sallad till brukar det inte vara något större problem på en restaurang. Vill man inte byta ut all strips kan det gå att minska och öka mängden sallad. Det är små men enkla val som direkt gör att måltiden blir nyttigare.

Går man på en speciell kost eller diet kan man redan innan resan höra av sig till den tänkta restaurangen och ställa frågan om de kan göra någon speciell rätt eller anpassning utifrån de önskemål och behovs som finns. Många restauranger hjälper idag mer än gärna till så att alla ska få möjlighet att njuta av deras mat. Våga ställ frågan.