Categories
Uncategorized

Mat och motion går hand i hand

Mat och motion går hand i hand

För att må bra är det inte bara kosten som har stor betydelse. Det handlar också om hur mycket du rör på dig och motion är nödvändigt för att stärka ditt hjärta och välmående. Problemet för många är att hitta en balans och att faktiskt hitta en motionsform som uppskattas. 

Att släpa sig till gymmet om du hatar det, kommer troligtvis innebära att det inte går många veckor innan antalet gympass sakta men säkert minskas. Nyckeln är att hitta en form av motion som du tycker är roligt. Älskar du promenader, gå då långa promenader och älskar du att cykla, varför inte investera i en Crescent elcykel som du kan pendla med till jobbet. Du kan då börja dagen på topp och klämma in lite mer vardagsmotion på köpet.

Planera dina måltider

Att skapa en inköpslista och planera dina måltider för veckan kommer att ha stor påverkan på hur hälsosamt du äter. Någonting som många föredrar är också att göra matlådor. Perfekt att ta med till jobbet eller att ta ur kylskåpet när det börjar kurra i magen. Felet som många gör är att vänta med maten tills man är vrålhungrig, detta kommer att påverka de val du gör och det är mer troligt att du vill ha något snabbt och osunt.

Hitta en rutin som passar dig

Du kommer att nå dina mål snabbare och även kunna balansera din vardag mer om du skapar en skräddarsydd rutin. När vill du vakna på morgonen, vilka dagar i veckan vill du träna och hur många steg om dagen vill du promenera? Allt detta kommer att spela in för att du ska kunna leva mer hälsosamt. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *