Categories
Uncategorized

Grilla som ett riktigt proffs

Grilla som ett riktigt proffs

Finns det något som slår sommarens mysiga grillkvällar på terrassen? En grillad köttbit eller grönsaker på spett, kan enkelt kombineras med färska råvaror och ingredienser som gör att du snabbt blir traktens grillmästare. 

Men att vara bra på grilla, handlar inte bara om vara väl förberedd och använda rätt utrustning. Valet av råvaror och kvaliteten på dessa har också en avgörande betydelse. Det är också viktigt att du planerar grillningen för att samtliga råvaror ska få en perfekt grillyta och inte brännas vid.

Vad ska man tänka på när man grillar?

Att grilla handlar också mycket om att vara smart under matlagningen. Du kommer ha en begränsad grillyta och vill då kunna maximera denna så mycket som du bara kan. 

Kött eller grövre råvaror kräver en längre grilltid än de flesta vegetariska alternativ och grönsaker gör. Du behöver därför undvika att vissa ingredienser ligger och blir kallt i väntan på att andra råvaror ska bli klara. Om du grillar vegetariska eller veganska rätter är det även viktigt att du tänker på att undvara en del av grillen, alternativt ha en separat grill för just dessa ingredienser.

En annan sak som du måste ha i åtanke är placeringen av själva grillen. Har du en öppen grill vill du till exempel inte placera den nära en vägg, för att det inte ska finnas någon brandrisk. Har du gasolgrill behöver detta nödvändigtvis inte följas med samma noggrannhet.

Om det är risk för regn, är det också en fördel att placera grillen undan regnet och det kan vara klokt att köpa tak över terrassen, som skyddar dig och grillen om det skulle bli dåligt väder. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *