Categories
Uncategorized

Är du nyfiken på keto?

Hur gott vore det med lingonsill med pepparrot och getostbollar med krispigt baconsmul och palsternacka med sardeller och kapris? Ta julbordet till en helt annan dimension i år med recept från matinspiratörer på Icas hemsida.

Är du nyfiken på keto?

Keto är en spännande diet som går ut på att kroppen går in i ketosis – fettförbränning – istället för att använda socker (kolhydrater) som det främsta bränslet. Med keto kan man snabbt gå ner i vikt och bränna bort de där fettlagren som envist hänger sig kvar oavsett hur mycket man tränar och bantar. Visst låter det härligt, men det är svårt att hålla sig till keto över en längre tid. Det kräver att man säger nej till väldigt mycket som annars tenderar att utgöra en del av ens vardagliga kost, inklusive de flesta kolhydraterna och även onyttiga fetter och faktiskt även en del protein.

Vad får man äta då? En massa fett. Gärna 70% fett, max 20-50 gram kolhydrater och resten protein. Ja, keto är en utmaning, men det finns mycket gott man kan äta och om man förbereder sig på rätt sätt, både mentalt och fysiskt, så klarar man denna spännande utmaning. Inred köket med lite nya fräscha posters på örter, blommor och goda ostar (keto!), men undvik frukter och annat som har en hög andel kolhydrater. Du kan köpa köksposters online och få de hemskickade på nolltid.

En annan viktig grej att tänka på om man ska testa keto är att dricka mycket vatten. Den mat vi vanligtvis äter innehåller ganska stor andel vatten, men när man går in i keto får man knappt nå vatten alls i sin kost. Så räkna hur många liter du dricker per dag för att vara på den säkra sidan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *