Categories
Uncategorized

Glutenfritt plock till julbordet

Hur gott vore det med lingonsill med pepparrot och getostbollar med krispigt baconsmul och palsternacka med sardeller och kapris? Ta julbordet till en helt annan dimension i år med recept från matinspiratörer på Icas hemsida.

Glutenfritt plock till julbordet

Hur gott vore det med lingonsill med pepparrot och getostbollar med krispigt baconsmul och palsternacka med sardeller och kapris? Ta julbordet till en helt annan dimension i år med recept från matinspiratörer på Icas hemsida. Där finns det en massa spännande idéer för dina glutenfria, laktosfria och vegetariska gäster. Det behöver inte kännas som att man går miste om någonting även om man är allergisk mot det ena eller det andra – med lite förberedelser och bra recept kan man imponera på alla gäster. Och det bästa av allt är att man inte behöver göra tre varianter av varje rätt för att tillfredsställa alla som kommer på besök när man har recept som får det att vattnas i munnen oavsett om de är glutenfria eller ej.

För att göra lingonsill med pepparrot behöver du lägga sillen i en lag som består av rödlök, vinäger, lingondryck, socker, salt och pepparrot i ett eller två dygn. Hacka upp allt som ska hackas, blanda ihop och koka upp så får du en lag som marinerar sillen till perfektion. Hur gott som helst! Toppa gärna med lite färskriven pepparrot vid servering och kanske några lingon också för dekoration. Avnjut under en varm filt ute på altanens utemöbler från Artwood, om ni är sådana som gillar att envisas med att sitta utomhus!

Sill är som regel både laktos- och glutenfri, förutom senapssill som ofta har någon form av laktos i den krämiga såsen, vilket kan vara creme fraiche eller grädde. Men det går så klart att göra laktosfritt också med laktosfria alternativ som finns i butikerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *