Categories
Uncategorized

Bjud arbetskompisarna på goda bullar

Bjud arbetskompisarna på goda bullar

När bjöd du senast på hembakat på kontoret? Det har blivit lite bortglömt på senare dagar och kanske är det för att så många av oss har upptagna scheman från måndag till söndag, men ibland lönar det sig att offra sig lite för jobbarkompisarna! När man kommer med hembakade bullar på måndag morgon får man så fina leenden eftersom det uppskattas av alla och om det är något som skapar god stämning på jobbet så är det väl kanelbullar med en massa pärlsocker på. Hur skulle de reagera på kontor Stockholm då månntro?

Låt oss komma med lite inspiration nu med lite tips på fyllningar och idéer som gör bullarna extra goda. Det första tipset säger sig självt: dubbla receptets fyllning! Om man nu ska unna sig en bulle så kan det lika gärna vara en riktigt dekadent bulle med en massa gott. Mycket fyllning är lika med saftiga bullar och det är väl ingen som gillar torra bullar.

En ganska ovanlig fyllningsmix som är otroligt god är mandelmassa och jordnötssmör. Använd en dl jordnötssmör för varje 75 gram mandelmassa och 25 gram smör på det. Rör om ordentligt och smöret får gärna vara rumsvarmt så blir det enkelt att röra ihop den mumsiga mixen. En annan lyxig variant är vanilj och saffran och här kan du välja om du bara vill köra med smör eller blanda både smör och mandelmassa. Otroligt gott! En sista favorit är mörk choklad och mandelmassa med finhackade mandlar. Om du har laktosallergiker på jobbet är det bara att köra med laktosfritt smör.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *