Categories
Uncategorized

Kökets bästa vänner

Kökets bästa vänner

Med rätt tillbehör och maskiner i köket kan man laga lika god mat som professionella kockar! Det spar också på både tid och energi, eftersom man kan korta ner tillagningstiderna avsevärt med rätt utrustning i köket. Många av oss har redan elvispar, blenders och matberedare hemma, men med fritöser, kaffemaskiner och lyxiga smörgåsgrillar man kan lätt förvandla en enkel maträtt till något riktigt gott. Med en slow cooker lägger man i ingredienserna på morgonen och sedan går man till jobbet och låter det puttra under dagens gång. När du återvänder hem står din gryta, pastasås, lasagne eller curry där och väntar på dig; varm och tillagad till perfektion. Även om slow cookers mest användes för grytor på 70-talet har de nu många andra funktioner, så att det går att bryna och steka direkt i innergrytan och man kan också laga bröd i sin slow cooker!

Men om man verkligen vill imponera på familj och vänner kan man köpa en sous vide container och vakuumpåsar för att få till maträtter på Michelin-nivå. Det häftiga är att det inte är speciellt svårt eller krävande att laga mat med sous vide-tekniken! Både slow cooker och sous vide går ut på att man tillagar rätten under lång tid och i en fixerad temperatur. Med sous vide vakuumpackas däremot råvarorna och tillagas helt utan någon kontakt med vatten! Resultatet är 100% bevarade näringsämnen och otroliga smaker. Många associerar sous vide med kött, men det går även att tillaga fisk, ägg, grönsaker, såser, med mera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *