Categories
Uncategorized

Servera på ett snyggt sätt

Mat äts inte bara med munnen och smaken, utan det handlar också mycket om doftupplevelser och det visuella. Laga en riktigt god middag med något spännande tillbehör. Kanske en god pesto där stavmixers i hög kvalitet kan vara en viktig del för att få till den helt perfekt. Lägg sedan upp middagen riktigt snyggt på tallrikar och fat. Välj sånt som du själv blir glad av, då kommer säkert också många gäster att uppskatta det som ställs fram på bordet.

Det går att själv förstå hur viktig den visuella upplevelsen av mat är. Skulle man mixa ihop en hel middag bestående av kyckling, strips och tzatsiki kommer det inte på långa vägar se lika gott ut som ifall det placeras upp snyggt och var för sig på en tallrik. En bit sallad till kan göra att det dessutom är många olika färger som lockar ögat att äta lika mycket som doften.

Har man till exempel ett barn som är lite kinkigt då det kommer till mat är det ett smart knep att lägga var sak för sig och gärna olika färger. Då kan barnet välja det som ser godast ut, just eftersom det är en viktig del. Att servera gäster på ett snyggt och härligt sätt är alltid roligt och det leder ofta till mycket beröm från flera håll. Kanske också porslinet som man använder sig av kommer generera både uppmärksamhet och frågor om vart det är köpt och av vilket märke det är.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *